بادام زمینی Peanut
دوستان خوب من و همراه همیشگی محصولات غذایی ملاقات میخوایم توی این نوشته درباره بادام زمینی که بسیار خوشمزه و با خواص زیاد است صحبت کنیم. بادام زمینی یک محصول مهم است که در سراسر جهان رشد می کند. از نظر تجاری عمدتاً برای تولید روغن نیز استفاده می شود، اما به غیر از روغن، محصولات جانبی بادام زمینی حاوی بسیاری از ترکیبات کاربردی دیگر مانند: پروتئین ها، فیبرها، پلی فنل ها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند به عنوان یک ماده کاربردی به بسیاری از غذاهای فرآوری شده اضافه شود. به تازگی مشخص شده است که بادام زمینی منبع عالی از ترکیباتی مانند رسوراترول، اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها و فیتوسترول ها است که مانع از جذب کلسترول از رژیم غذایی می شود. همچنین منبع خوبی از کوآنزیم Q10 است و حاوی تمام 20 اسید آمینه با بالاترین مقدار آرژنین است. این ترکیبات زیست فعال به دلیل داشتن خواص پیشگیری کننده از بیماری شناخته شده اند و تصور می شود که باعث افزایش طول عمر نیز می شوند. روش های فرآوری مانند برشته کردن و جوشاندن، افزایش غلظت این ترکیبات زیست فعال را نشان داده است. کره بادام زمینی از خوشمزه ترین و مقوی ترین محصولات غذایی ملاقات می باشد که با طعم و عطری غیر قابل وصف به مشتریان عزیزمان توصیه می کنیم امتحانش کنند.
تاریخچه بادام زمینی
تاریخچه بادام زمینی به زمان اینکاهای باستانی پرو برمی گردد. آنها اولین کسانی بودند که بادام زمینی وحشی کشت کردند و آن را به عنوان بخشی از مراسم مذهبی خود به خدای خورشید تقدیم کردند. آنها بادام زمینی را به عنوان ynchic می نامیدند. محبوبیت بادام زمینی با جنگ داخلی دهه 1860 در آمریکا آغاز شد. جورج واشنگتن کارور که به عنوان "پدر صنعت بادام زمینی" شناخته می شود بیش از سیصد محصول مشتق شده از بادام زمینی را تولید کرد. بادام زمینی از دانه های خوراکی حبوبات هستند. هند با تولید کل حدود 131/7 میلیون تن در سال، دومین تولید کننده بزرگ بادام زمینی در جهان است. بادام زمینی از نظر فنی به عنوان نخود در نظر گرفته می شود و از خانواده (fabaceae) لوبیا/حبوبات است. بادام زمینی سرشار از پروتئین، روغن و فیبر است. بادام زمینی جدا از روغن، به طور گسترده ای برای تولید کره بادام زمینی، شیرینی ها، بادام زمینی بوداده، محصولات میان وعده، توسعه دهنده ها در فرمولاسیون محصولات گوشتی، سوپ ها و دسرها استفاده می شود.
ارقام بادام زمینی
هزاران رقم بادام زمینی در سراسر جهان وجود دارد. گروههای ارقام خاص به دلیل تفاوت در طعم، محتوای روغن، اندازه، شکل و مقاومت در برابر بیماری برای مصارف خاص ترجیح داده میشوند. با توجه به کاربردها، ارقام مختلف بادام زمینی قابل تعویض هستند، اما محبوب ترین ارقام اسپانیایی، رانر، ویرجینیا و والنسیا هستند. اکثر بادام زمینی های مشخص شده در پوسته از نوع ویرجینیا هستند، به همراه برخی از والنسیاها برای اندازه بزرگ و ظاهر جذاب پوسته انتخاب شده اند. بادام زمینی اسپانیایی بیشتر برای آب نبات بادام زمینی، آجیل شور و کره بادام زمینی استفاده می شود. یشتر ارقام رانر برای تهیه کره بادام زمینی استفاده می شود. چین در تولید بادام زمینی با سهمی حدود 45 درصد از کل تولید جهان پیشتاز است، در حالی که هند (16 درصد) و ایالات متحده آمریکا (5 درصد) سهم دارند .(USDA)
موارد مصرف بادام زمینی
بادام زمینی در سرتاسر جهان به اشکال مختلف مصرف می شود که بیشتر آنها غذاهای سنتی هستند. بادام زمینی به عنوان منبع غذایی کامل برای افرادی که در سفر به مناطق مختلف مانند قطب جنوب، فضا و طبیعت گردی هستند استفاده می شود . این امر به ویژه منبع رفع سوء تغذیه در میان جمعیت در بسیاری از کشورهای آفریقایی در سال های اخیر بوده است . کره بادام زمینی در دهه 1890 توسط پزشک سنت لوئیس به عنوان جایگزین پروتئین نرم برای افراد با دندان های ضعیف ساخته شد. در سال 1895، دکتر جان هاروی کلوگ "فرآیند تهیه غذای آجیل" را به ثبت رساند و از بادام زمینی برای خدمت به سربازان استفاده کرد. طبق دایره المعارف غذاها و نوشیدنی های آمریکایی جان ماریانا، فرآیندی برای برشته کردن بادام زمینی پوست کنده شده در روغن در اوایل دهه 1900 ایجاد شد و در کیسه های بدون هوا تحت برچسب "Planters" بسته بندی شد. روزنفیلد جی مجوز اختراع خود را به شرکت حوضچه سازندگان کره بادام زمینی پیتر پان داد. در سال 1928، روزنفیلد شروع به ساخت نام تجاری کره بادام زمینی خود کرد، این آغاز تجاری سازی و محبوبیت کره بادام زمینی در آمریکا بود که به تدریج در سراسر جهان گسترش یافت. بادام زمینی به محصولات مختلفی مانند بادام زمینی بو داده، کره بادام زمینی، روغن بادام زمینی، خمیر بادام زمینی، سس بادام زمینی، آرد بادام زمینی، شیر بادام زمینی، نوشیدنی بادام زمینی، تنقلات بادام زمینی (میله های نمکی و شیرین) و آنالوگ پنیر بادام زمینی تبدیل شده است. بادام زمینی به صورت خام نیز در سراسر جهان مصرف می شود.
همچنین موارد ذیل را می توان نام برد:
- کره بادام زمینی
- مصرف به عنوان آجیل
- استفاده در انواع شیرینی و تزئین آنها
- استفاده در انواع ساندویچ ها
- استفاده به عنوان سس
و...
تهیه بادام زمینی بوداده
بادام زمینی بوداده شده با حرارت دادن بادام زمینی تا دمای 180 درجه سانتیگراد برای حدود 12 تا 15 دقیقه یا در دمای 160 درجه سانتیگراد برای 40 تا 60 دقیقه بسته به رطوبت پردازش می شود.
- مشخصات چربی بادام زمینی در نمودار پایین آمرده شده است.
پروتئین کل در انواع غلات و حبوبات در هر نصف فنجان در ذیل آورده شده است. منبع: شکل اصلاح شده از مجله آمریکایی تغذیه بالینی، 1999
خواص بادام زمینی
- دارای فیبر و مناسب افراد دیابتی
به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا، بادام زمینی منبع خوبی از فیبر است. ساکارز و نشاسته عمده ترین مواد آن را تشکیل می دهند در حالی که قندهای احیا کننده نسبت جزئی کربوهیدرات های بادام زمینی را تشکیل می دهند (تراناتون و همکاران 1975 ). این ممکن است به این واقعیت کمک کند که بادام زمینی دارای شاخص گلیسمی (GI) و بار گلیسمی (GL) پایینی است (فاستر و پاول 2002). در یک مقیاس 100 درجه ای، GI بادام زمینی 14 و GL بادام زمینی یک است. تحقیقات بیشتر نشان داده است که وقتی بادام زمینی یا کره بادام زمینی به یک وعده غذایی با گلیسمی بالا، مانند یک نان شیرینی و یک لیوان آبمیوه اضافه می شود، در واقع قند خون را ثابت نگه می دارند تا خیلی سریع بالا نرود (جانستون و همکاران 2007 ). بادام زمینی حاوی کربوهیدرات است و تمام غذاهای حاوی کربوهیدرات سطح گلوکز خون را افزایش می دهند. برخی از کربوهیدرات ها، مانند قندهای ساده، تأثیر سریع و چشمگیری بر قند خون شما دارند. کربوهیدرات هایی که حاوی فیبر یا نشاسته هستند، تأثیر کندتر و کمتری بر قند خون دارند. انجمن دیابت آمریکا بادام زمینی و سایر آجیل ها را به عنوان ابرغذاهای دیابت رتبه بندی می کند. برای قرار گرفتن در این فهرست، غذاها باید مواد مغذی مهمی مانند فیبر، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامینهای A، و E را تامین کنند. غذاهای موجود در فهرست نیز باید از نظر شاخص گلیسمی در رتبه پایینی قرار گیرند. بادام زمینی در این فهرست قرار دارد زیرا حاوی منیزیم، فیبر و روغنهای مفید برای قلب است و تأثیر زیادی بر گلوکز خون شما نمیگذارد.
- کمک به سلامت قلب
خوردن بادام زمینی این امکان را دارد که به محافظت در برابر بیماری عروق کرونر قلب (CHD) کمک کند. طبق بررسی های که در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد انجام شده است مشخص می کند که بادام زمینی ممکن است سطح کلسترول بد (LDL) که منجر به ایجاد رسوب در رگهای خونی میشود را کاهش دهد. و حتی گفته میشود عصاره پوست بادام زمینی سرشار از پلی فنل است که در کاهش التهابی که باعث بیماری قلبی میشود موثر است.
- کمک به کاهش وزن
بادام زمینی دارای کالری بالایی است، اما به جای افزایش وزن به کاهش وزن کمک میکند و در کل بادام زمینی ماده غذایی پر انرژی محسوب می شود. به همین دلیل خوردن آن به عنوان میان وعده باعث میشود تا کالری کمتری در روز مصرف کنید. بادام زمینی هنگامی که به عنوان میان وعده مصرف میشود، احساس سیری بیشتری نسبت به یک وعده غذایی ایجاد میکند و همین باعث میشود در نهایت به کاهش وزن شما کمک کند.
توصیه ما به شما استفاده از این محصول به عنوان آجیل جهت میان وعده و استفاده از کره بادام زمینی برای صبحانه می باشد. کره بادام زمینی (ملاقات) از بهترین بادام زمینی آستانه تهیه شده است و دارای طعم و عطری غیر قابل وصف است.
دیدگاه خود را بنویسید